Personlig udvikling
Individuel terapi/coaching og supervision hos LL Coaching i Randers, Langå, Hammel, Hinnerup, Hadsten, Bjerringbro, Silkeborg, Østjylland

Personlig udvikling


     


Som kan hjælpe dig med at bryde dine negative tanker mønster.

Negative tankemønstre har en selvforstærkende logik, der træder i kraft, så snart du tvivler.


I det øjeblik du giver plads til tvivl i dine tanker, bekræfter du det negative tankemønster – og du holder fast i gamle vaner.

Derfor skal du bryde den selvforstærkende logik i dine negative tanker!

Det starter med troen på, at du kan. (Og det kan du!)


Du skal med andre ord arbejde med dit selvværd. For ...


– jo mere du holder af dig selv, desto mindre frygter du fiasko!
– jo mere du holder af dig selv, desto mindre frygter du afvisning!
– jo mere du holder af dig selv, desto mindre frygter du andres kritik!








Trin 1:  Fang dig selv i tanken

Negative tanker dræner dig – og måske også dine omgivelser – for energi....

Du genkender måske ikke, når du har en negativ tanke. Fordi det er så indgroet i dit tankemønster, opfatter du ikke tanken som negativ.

Derfor er det vigtigt at fange dig selv i et kronisk, negativt tankemønster og ikke tillade dig selv at blive i dette tankemønster.

Skriv dine negative tanker ned, når du fanger dem. På skrift bliver tankerne mere konkrete og nemmere at identificere fremover.

Du kan også alliere dig med en person, du stoler på. Fortæl vedkommende, at du er på jagt efter negative tanker hos dig selv. Han eller hun kan hjælpe dig med at gøre dig opmærksom på, når en negativ tanke kommer til udtryk. Det er meget effektivt og forpligtende.

Øv dig i at fange de negative tanker.


Trin 2: Erkend, at du tænker tanken, men at du ikke kun er tanken


Når du erkender, at du tænker en negativ tanke, får du en øjeblikkelig lindring. Du får nemlig en vis magt tilbage, som du kan bruge bevidst....

Specielt i en overgangsfase er det vigtigt at erkende, at gamle tanker og vaner hurtigt vender tilbage, hvis du ikke holder dem i skak.

Det er faktisk helt naturligt.

Ved at erkende, at du er meget mere end dine negative tanker, så kan du også vælge en anden og mere positiv tanke, efter at du har sagt goddag og farvel til den negative tanke.

Når du begynder observere dine tanker, får du et mere objektivt, fritliggende perspektiv, der hjælper dig med at vurdere situationen mere rationelt, når den negative tanke melder sig.

Øv dig i at erkende, at du tænker en negativ tanke, og at du er mere end den!


Trin 3: Frigør den negative energi eller de følelser, der er forbundet med tanken

Når du slipper negative følelser og spændinger, der er forbundet med negative tanker, vil det have en positiv indflydelse på dit energiniveau....

Du kan vælge en sætning, du siger højt, når du kan mærke den negative energi – fx "Jeg vil ikke tillade mig at lade mig styre af negative tanker!".

Eller "Jeg vælger selv, hvad jeg vil gøre med mine tanker – de skal ikke styre mig!"

Erkend at den negative tanke er kommet til dig, og prøv om du kan slippe den helt.

Det kan virke banalt, men det virker. Det er en meget effektiv måde at få negativ energi ud af hovedet på.

Øv dig i at frigøre den negativ energi og de følelser, der er forbundet med en negativ tanke. Det kan betyde, at du taler lidt med dig selv, men det er altså sundt nok!


Trin 4: Erstat den negative tanke med en positiv tanke

Hvis du skal til møde med chefen kan der komme mange tanger om du ikke er godt nok. eller hvad er det han vil mig?

Du fanger og erkender straks den negative tanke. Og i samme øjeblik vender du den om og giver dig selv en positiv tanke.

"Ja, måske skal jeg overtage en ny opgave, men min chef har tiltro til jeg selv kan sige fra hvis det bliver for meget. lad os ikke bruge flere tanker på det før jeg ved hvad møder handler om.

Det virker meget nemt i teorien, og er du rigtig god til at falde i de negative tanker om dig selv eller andre, så skal der mange timers træning og disciplin til, før du er helt forløst fra tilbagefald.

Det er sådan at hvis man skal blive godt til noget, skal der en del træning til. Jo mere du træner jo bedre vil du blive.


Det KAN være, du har behov for professionel hjælp til at bryde dine negative tanker. evt. ved hypnoseterapi eller som coach, mentaltræner og rådgiver kan jeg hjælpe dig godt og effektivt på vej.

Du er velkommen hos LL coaching



Vil du også med på den nye trend

Hvorfor er det så svært at lave nye vaner

referencer

klæd dir personale bedre på

Ja tak, jeg vil gerne på V.I.P listen og modtage nyhedsbrev på mail. Der kan hjælpe mig med, at leve et ordnelig liv uden stress, angst eller fordi jeg gerne vil være den bedste udgave af mig selv.