selvtillid og selvværd

selvtillid og selvværd

Individuel terapi/coaching og supervision hos LL Coaching i Randers, Langå, Hammel, Hinnerup, Hadsten, Bjerringbro, Silkeborg, Østjylland

selvtillid og selvværd


     


Selvværd er en forudsætning for trivsel og det er helt tydelig at hvis dit selvværd er i bund at du ikke vil trives


Selvværd og selvtillid er helt centralt for menneskets trivsel. Det er også et populært emne. Googler du ordene. Vil du få over 3.350.000 hits. jo mindre selvværd og selvtillid du har, jo større risiko er der for at udvikle en psykisk lidelse. Lavt selvværd går på tværs af div. diagnoserne og er forbundet med mange psykiske vanskeligheder.                                                                                                                      

Grundlæggende handler det om at føle sig god nokSelvværd og selvtillid – hvad er forskellen?

Selvværd og selvtillid – hvad er forskellen?


Selvværd handler om det, du er. Selvværd er følelsen af at være ok som det menneske vi nu engang er, uanset hvordan du ser ud og uanset hvad du kan eller ikke kan.


Når selvværdet er godt, har du følelsen af at være et menneske, der er værd at elske. Noget meningsfuld at sige, du er af betydning. Du hviler i dig selv og behøver ikke at jagte bekræftelse eller anerkendelse udefra – du anerkender din egen værdi som menneske.

Jo større følelse af værdi, jo bedre og højre selvstøtte har du, jo lettere og bedre bliver dit liv.


Da følelsen af at være et elsket/-værdigt/ eller accepteret som menneske er så grundlæggende for vores eksistens og vores nedarvede. Det store behov for at være en del af flokken (så du kan overleve), vil vi mere eller mindre bevidst eller ubevidst, forsøge at skjule eller undertrykke vores eventuelt manglende selvværd – både for os selv og for andre.


Når selvværdet er lavt, kan det give alverdens symptomer – også symptomer, som vi ikke altid genkender som dårligt selvværd:

Listen på symptomer på lavt selvværd og selvtillid er baseret på erfaringer fra min egen klinik LL Coaching.


Symptomer på lavt selvværd:

  • Usikkerhed - Kritisk overfor sig selv og andre - Føler sig aldrig rigtigt værdsat eller god nok - Stiller høje krav til sig selv - Føler ikke man har noget at byde ind med - Man er ikke lige så gode som de andre – Ensomhed - Er styret af andres mening og anerkendelse - Undgår at byde ind i samtalen - Sammenligner sig med andre - Føler sig ikke god nok - Perfektionisme- Negativt livssyn – forventer dårlige resultater- Føler sig anderledes- Pleaser adfærd - Er mere optaget af, hvad andre gør og mener end sit eget liv - Taler grimt til sig selv - Relations problemer - Har svært ved at sige fra - Dulmer smerten fra det lave selvværd med alle mulige former for afhængighed;
    alkohol, tobak, stoffer; sukker, overdreven træning, TV, sex, spiseforstyrrelser, selvskade, arbejde, selvsabotage osv.

 

Selvtillid handler om det, du gør. Selvtillid handler om at have tillid til sine egne evner.


Selvtillid udspringer af følelsen: Jeg kan, hvad jeg vil. Jeg kan men garanti godt lære det her. Ingen er født med at kunne alt muligt, men med god selvtillid har du troen på, at du kan tilegne dig den viden eller de færdigheder, der skal til, for at du kan gøre, hvad du vil og skabe de resultater, du længes efter.

Med god selvtillid tror du på dig selv og dine evner.


Symptomer på lav selvtillid

  • Tror ikke på egne evner - Er bange for nye opgaver - Er bange for nye opgaver - Er bange for nye opgaver - Må ikke lave fejl - Fejl er et nederlag - Undgår ting hvor du kan komme til at fejle eller for et nederlag - Har en fornemmelse af at det skulle være dobbelt så god som andre - Dropper ud af skole/uddannelse/jobs - Undgår sammenhænge, der kan afsløre manglende evner – Præstationsangst – Overspringshandlinger - Svært ved at møde nye mennesker/dating- Svært ved at møde nye mennesker/dating - Tør ikke tale i større grupper - Afviser ofte andre - Skammer sig over manglende færdigheder

 

Forskellen

 

Hvor selvværd handler om at føle dig, værdsat og elsket som menneske, (det, du er). er selvtillid din opfattelse af at du er i stand til at lære og præstere hvad du end måtte sætte dig for. (det, du gør.)


Jeg oplever ofte at vi ubevidst kommer til at kompenserer for et lavt selvværd ved at blive rigtigt dygtige til noget, dvs. vi forsøger at indhente det lave selvværd med en høj selvtillid. Eller blive dygtig til f.eks.. Vores arbejde, noget kreativt eller sport. Det vi ubevist vælger at blive dygtige til, er der hvor vi får noget anerkendelse fra.

Den indbildte logik er, at hvis du er god til noget, så bliver du også værdifuld og får anerkendelse fra andre som det menneske, du er.


Cool kids og Chilled program

Hvad er stress

Hvad er angst

Refferancer

Forældre kursus til dig med angst ramte børn

Ja tak, jeg vil gerne på V.I.P listen og modtage nyhedsbrev på mail. Der kan hjælpe mig med, at leve et ordnelig liv uden stress, angst eller fordi jeg gerne vil være den bedste udgave af mig selv.

Kalender

 

Her  har du muligheden for at se hvad der sker hos LL coaching.

Kontakt


LL Coaching

Kildedalen 14, kælderen

8870 Langå

Mail: Kontakt@LLCoaching.dk

Mobil: 23 93 98 11

CVR: 40044000

LL Coaching facebook
LL Coaching linkedin

Copyright @ All Rights Reserved

LL Coaching privatspolitik
LL Coaching kalender

Sept 22, 2019

Kalenderen er ikke opdateret endnu

LL Coaching


Dit resursecenter for

Stress, angst og udvikling


Velkommen hos Lisa Løvschall, LL Coaching, Jeg kan hjælpe dig videre i livet – og sammen finder vi de rette værktøjer, så du udvikler dig i den retning, du ønsker dig! Glæder mig til at se dig